Ezernieku pagasta bibliotēka

Kontaktinformācija:
Pagastmāja, Ezernieki, Ezernieku pag.,
Krāslavas nov., LV 5692,
Tālr.: 65653127
e-pasts: bibl.ezernieki@kraslava.lv
Vadītāja Nataļja Šestakova


2022. gada 21. jūn.

Kaprīzās vasaras Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2022 tiek pasludināta par atklātu!

Sveiks, skolniek un ne tikai! 

    Laikam ne Tu vienīgais esi pamanījis, ka vasara šogad kaprīzē. Nezinu kā Tev, bet man jau sāk likties, ka viņa pati īsti nesaprot, vai ir jau sākusies, vai nē.
 Bet ir arī labas ziņas- labākais laiks lasīšanai ir tieši kaprīzās vasaras!  





Tu jautāsi KĀPĒC ?
TĀPĒC KA: 
1) diezgan bieži uznāk lietus gāzes (hā- daba pati uzprasās uz lasāmbrīdi!);
2) nav vēl tik silts, lai bez zosādas diendienā gozētos pludmalē (var vispār palīst zem segas un paņemt rokās grāmatu!);
3) aizkavējies zemeņu laiks, tāpēc dārzā arī nav nekas prātīgs, ko darīt (ravēšanu par baigi prātīgu nodarbi taču nenosauksi...) 
4) mūsu skolas skolotājas ir bijušas sevišķi saprātīgas un lasāmo grāmatu sarakstā ielikušas daudzas grāmatas taisni no Bērnu žūrijas plaukta! (Kā viņas vispār šito zināja???)

5) un pats galvenais - bērnu un jauniešu žūrija nenozīmē, ka Tu viens pats nabadziņš diendienā cīnies ar kautkādu tur grāmatu no saraksta, kamēr pārējie tikai ik pa laikam paprasa- nu jau izlasīji? vai arī- Cik tālu jau tiki? Nē, nē, nē - bērnu žūrijā ir viena baigi labā fiška- lasi ne tikai Tu, bet lasa arī Tavi lielie (vai mazie) māsas un brāļi! Bērnu žūrijā pat ir grāmatas Taviem vecākiem (vai galu galā -Tavai skolotājai, kurai Tu rudenī varēsi droši pajautāt: "Skolotāj, un cik grāmatas no Bērnu žūrijas plaukta vasarā izlasījāt Jūs?" ha-hā un te nu kāda skolotāja var arī nonākt sprukās, ja Tu būsi bijis čaklāks! )

    Tad nu... kamēr vasara vēl tikai iesildās, kamēr zemenes un citas ogas vēl nav gatavas, kamēr peldsezona vēl tikai uzņem apgriezienus, steidz izmantot šo laiku un nāc uz bibliotēku pēc jaunās bērnu žūrijas kolekcijas grāmatām! 
p.s. vispār nekaprīzajās un saulainajās vasarās arī lasīt ir labi, bet par to - kautkad citreiz...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru