Ezernieku pagasta bibliotēka

Kontaktinformācija:
Pagastmāja, Ezernieki, Ezernieku pag.,
Krāslavas nov., LV 5692,
Tālr.: 65653127
e-pasts: bibl.ezernieki@kraslava.lv
Vadītāja Nataļja Šestakova


2021. gada 4. marts

Grāmatu izstāde "Sieviete staro- visa māja gaismas pilna…"

 

Tuvojas 8.marts- daudziem tik iemīļoti svētki, kuros steidzam dāvināt kādu pavasara tulpīti pazīstamām sievietēm- mammai, sieviņai, meitai, kolēģēm, māsām, vecmāmiņām, kaimiņienēm, draudzenēm... Ezernieku bibliotēkā Starptautiskās sieviešu dienas atnākšanu sagaidām ar sievietes tēlam literatūrā veltītu izstādi. Ikviens lasītājs aicināts atrast savu mīļāko sievieti grāmatas lappusēs.

Iemesls izlasīt:

“Ar Luīzi pēc pusstundas satikāmies centra kafejnīcā un paņēmām pudeli vīna, Nogaidījām, lai viesmīlis aiziet, un mūsu rokas savijās. Viņas plauksta saspieda manējo, un pār vaigiem mums ritēja asaras.” (Z.Zusta, Aiz durvīm. Emmas stāsts, 119.lpp.)

----

“Paldies!- Nataša atkliedza, bet tad uzbrēca asi un reizē arī skumīgi:- Hei! Hei! Aidā! Laid nu pilnā sparā!- Viņa iecirta papēžus neprātīgā skrējienā drusciņ iekritušajos vepra sānos, un tas deva vaļā tā, ka atkal nosvilpās saplosītais gaiss, un pēc mirkļa  Nataša jau bija redzama priekšā kā melns punktiņš(..)  ”(M.Bulgakovs, Meistars un Margarita, 267.lpp)

----

“Pēc tam es braucu pa mūsu zemi.. Un ko es redzēju? No sādžas pāri palikusi tikai krāsns. Sēž sirmgalvis, bet aiz viņa stāv trīs mazdēli, dēls un vedekla laikam gājuši bojā. Veca sieviete lasīja žagarus, lai iekurtu krāsni. Pakāra apmetni- tātad viņi nāca no meža. Šajā krāsnī nekas nevārījās. Un tik asas sajūtas… Tāda mīlestība…” (Sv.Aleksijeviča,Sievietes karā. Noklusētās vēstures liecības, 231.lpp.)

----

Он спрятал босоножки за спину, так что Эдриэнн пришлось бы обнять его, чтобы достать их. Она закусила нижнюю губу, пряча улыбку, и вздернула подбородок.

- К вашему сведению, я действительно люблю ходить босиком.

- А что еще?

Он придвинулся к ней на миллиметр, но это едва заметное движение показалось ей моннументальным... (Х.Берч, Лавандовая лента, стр. 168)




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru