Ezernieku pagasta bibliotēka

Kontaktinformācija:
Pagastmāja, Ezernieki, Ezernieku pag.,
Krāslavas nov., LV 5692,
Tālr.: 65653127
e-pasts: bibl.ezernieki@kraslava.lv
Vadītāja Nataļja Šestakova


2022. gada 25. aug.

Jautrības+ pūkaini momenti=ideāla grāmata! (grāmatas iesaka Dženifera, Simona un Kuldīps)

 

Cik forši ir tie brīži, kad bibliotēkā, trokšņojot un jautri čalojot, ieveļas bērnu kompānija! Ja līdzi nāk mamma vai tētis, viņi bērnus parasti kušina, sakot, ka bibliotēkā jāuzvedas klusu (laikam baidās pamodināt plauktos guļošās grāmatas vai iztramdīt kādu grāmatā iegrimušu lasītāju). Kādā karstā augusta dienā bibliotēku apciemoja Kuldīps, Dženifera un Simona – līdzi paņēmuši jautru čalošanu un lielu, lielu grāmatu maisu, lai pēc cītīgās lasīšanas tās atnestu atpakaļ. Šoreiz nekāda kušināšana nevienam prātā nav, jo pieaugušie līdzi nav atnākuši, bet bibliotekāre zina, ka grāmatas plauktos nevis guļ, bet gluži otrādāk - tās vienmēr ir nomodā un nepacietīgi gaida, kad atnāks Lasītājs.


 Ieraudzījusi lielo grāmatu maisu, es bērniem saku- Jūs gan šovasar esat čakli lasījuši, nāciet pastāstiet man par savu mīļāko grāmatu! Meitenes nedaudz kautrējas, bet Kuldīps, kā jau puika, ir drosmīgāks un labprāt pastāsta, ka visvairāk viņam patikusi grāmata 36 un 6 kaķi - jo tur bija daudz jautru momentu (droši vien arī daudz ņaudīgu, murrīgu, ūsainu un astainu momentu arī). Kuldīps uzslavēja arī I.Zanderes dzejoļu krājumu “Iekšiņa un āriņa”. Jautāju- kas tad tur tā patika, tā taču ir parasta, skolotāju ieteikta grāmatā? Uz ko Kuldīps man atbildēja, ka ļoti laba grāmata - tur ir daudz smieklīgu dzejoļu. 

Tad mūsu sarunai, pārvarējusi kautrību, jau pievienojas arī Dženifera, stāstot, ka pati, pati labākā grāmata tomēr ir 101 dalmācietis. Mēs ejam kopā pie grāmatu plauktiem un atrodam šo grāmatu. "Jā, tā ir īstā!" iesaucas Dženifera. Grāmata ir par vienu ļoti nelabu tanti, kas no suņu skaistajiem kažociņiem gribēja sev uzšūt skaistu tērpu. Ak vai! Bet par laimi tur viss beidzās labi. Pārējie bērni piebalso, ka vispār ir tāda multfilma arī. Un vispār ir forši, ja ir tādas grāmatas, pēc kurām ir uztaisītas multenes. Tad var salīdzināt grāmatu un multfilmu.(Arī bibliotekāre ir novērojusi, ka bērnus pie grāmatām droši var radināt ar t.s. multeņu grāmatām- Cūciņa Pepa, Makvīns un Elza no Frozen nevienu vien mazo lasītāju ir ievadījuši grāmatu pasaulē).

Visbeidzot arī Simona ir gatava pastāstīt, par savu mīļāko grāmatu- tā patiesībā ir nupat izlasītā grāmata Skolotāja lutekle. Tajā grāmatā stāstīts par pašu nepaklausīgāko sunīti pasaulē. Stāsts bija ļoti jauks. Es prasu- interesanti, kāpēc abām meitenēm vislabāk patika grāmatas par sunīšiem? Un viņu vietā man atkal braši atbild Kuldīps- tāpēc, ka viņām pašām ir mājās suns! Mēs visi par to draudzīgi pasmejamies un secinām, ka šai bērnu kompānijai vismīļākās ir grāmatas par dzīvniekiem un dažādām jautrībām. 




 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru