Ezernieku pagasta bibliotēka

Kontaktinformācija:
Pagastmāja, Ezernieki, Ezernieku pag.,
Krāslavas nov., LV 5692,
Tālr.: 65653127
e-pasts: bibl.ezernieki@kraslava.lv
Vadītāja Nataļja Šestakova


2022. gada 26. jūl.

Lasītājs iesaka - Anastasijas grāmatu izvēle

Anastasija ir no tiem jauniešiem, kas bibliotēku apmeklē, lai tieši izvēlētos kādu lasāmvielu. Meitene vienmēr ir smaidīga, asprātīga, un ir atsaucīga arī, lai pastāstītu par savām mīļākajām grāmatām. No pagājušā gada Bērnu un jauniešu žūrijas kolekcijas izlasītas vairākas grāmatas, ar lepnumu paziņo Anastasija. Labas atsauksmes par D. Šteinbergas Lasītāju, bet fantastikas žanrs nav mīļākais, tāpēc par mīļāko šo grāmatu Anastasija nenosauc.


Uz jautājumu, kādai grāmatai tad jāpiešķir mīļākās grāmatas tituls?, Anastasija atbild, ka patīk grāmatas par dzīvi – īpaši par jauniešu dzīvi. Citiem lasītājiem kā labu grāmatu iesaka S.A.Gailītes “Sintijas stāsts”, kur ir runa par kādas smagi slimas meitenes neizsīkstošu dzīves sparu un apņēmību. Visforšākais, ka šajā grāmatā  beigu daļā ir ieliktas fotogrāfijas ar stāsta varoņiem un ka grāmata rakstīta dienasgrāmatas formātā. Anastasija stāsta, ka lasot šo darbu, protams, jau iztēlojusies, kādi izskatās varoņi un viņu vide, un pēc tam bija pārsteigums, ka šo visu varēja salīdzināt ar reālās dzīves fotomirkļiem. Grāmata tik ļoti aizrāvusi jauno lasītāju, ka viņa pat izvēlējās citātus no grāmatas, rakstot olimpiādes darbu latviešu literatūrā.  Arī cits S.A. Gailītes darbs “Patrīcijas dienasgrāmata” ļoti gāja pie sirds. Kā vērtīgu lasāmvielu, Anastasija pasniedz šo grāmatu klātesošajai draudzenei Regīnai.

Bet šajā apmeklējuma reizē Anastasija izvēlas Z.Sagā “Meitene tīmeklī”, par kuru ir dzirdējusi daudz labu atsauksmju no vienaudžiem, un kas, starp citu, arī reiz ir bijusi Bērnu un Jauniešu žūrijas kolekcijas darbs. 


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru