Ezernieku pagasta bibliotēka

Kontaktinformācija:
Pagastmāja, Ezernieki, Ezernieku pag.,
Krāslavas nov., LV 5692,
Tālr.: 65653127
e-pasts: bibl.ezernieki@kraslava.lv
Vadītāja Nataļja Šestakova


2022. gada 19. maijs

Lasītājs iesaka. Starp citu- jaunieši arī lasa!

Nereti nākas dzirdēt, ka mūsdienās jaunieši vairs pavisam nelasa. Bet tā gluži nav- Laura mācās Ezernieku vidusskolas 12.klasē. Taisni šobrīd norit intensīvais eksāmenu laiks un domas par nākotnes profesijas izvēli. Laura ir no čaklajiem lasītājiem, un stāsta, ka grāmatas vērtē pēc to valodas, bet vēl vairāk- pēc tā, kādas emocijas grāmata izraisījusi. Nupat filmas ietekmē ir pievarēta miiilzīgāāa A.Grīna grāmata “Dvēseļu putenis”. Laura saka, ka tā bija sentimentāla un emocionāla grāmata, kuru noteikti var ieteikt arī citiem lasītājiem.  

Lauras draudzene Katrīna droši ņem no plaukta S.Meieres jauniešu kulta romānu “Krēsla” un saka, ka šo grāmatu viņai ieteikuši un tā ir par mīlestību, tāpēc labprāt lasāma! Protams, arī filma ir redzēta. Nav pārsteigums, ka šo grāmatu jaunieši (īpaši meitenes) ņem lasīt atkal un atkal. Bet pārsteigums ir, ka Katrīna tekoši lasa arī latgaliešu valodā, par ko skolā savulaik ir izstrādājusi zinātniski pētniecisko darbu un izstudējusi grāmatu “Stuosti iz Aulejis”.

Lai meitenēm un citiem jauniešiem labi veicas eksāmenos un iestājpārbaudījumos! Un protams, jauniešus gaidīsim arī vasarā!

 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru