Ezernieku pagasta bibliotēka

Kontaktinformācija:
Pagastmāja, Ezernieki, Ezernieku pag.,
Krāslavas nov., LV 5692,
Tālr.: 65653127
e-pasts: bibl.ezernieki@kraslava.lv
Vadītāja Nataļja Šestakova


2022. gada 12. okt.

 

Kur lasīt grāmatas internetā bez maksas?



Jāatzīst, Covid-19 pandēmija atstājusi arī vairākas pozitīvas sekas, piemēram, cilvēki daudz vairāk pievērsušies grāmatu lasīšanai un palielinājies to lasītāju skaits, kuri grāmatas lasa internetā. Tas saistīts gan ar pārvietošanās ierobežojumiem, gan bibliotēku slēgšanu pirms kāda laika, gan mācībām no mājām, kas skolu obligātās literatūras sarakstu neatceļ. Kur atrast grāmatas latviešu valodā internetā? Pētījām, kādas ir online bibliotēku iespējas.

3td e-GRĀMATU bibliotēka

Visiem Latvijas pašvaldību publisko bibliotēku lasītājiem tīmekļvietnē http://www.3td.lv, reģistrējoties ar individuālo bibliotēkas piešķirto publiskā kataloga lietotājvārdu un paroli, ir iespēja izlasīt noteiktu skaitu grāmatu mēnesī pilnīgi bez maksas. Ja vēl neesi kļuvis par kādas bibliotēkas lasītāju, tev ir jāsazinās ar jebkuru pašvaldību publisko bibliotēku, kur tev izsniegs vajadzīgo pieeju un izstāstīs kā to lietot.

Mājas lapā https://www.3td.lv/lv/ebooksir pieejams daudzveidīgs apgāda “Zvaigzne ABC” e-izdevumu piedāvājums – gan latviešu literatūras klasika (Apsīšu Jēkabs, Jānis Ezeriņš u. c.), gan mūsdienu autoru grāmatas, kuras iemantojušas lasītāju atzinību, turklāt grāmatas nemitīgi tiek papildinātas.

Mājas lapa Egramatas.com

Egramatas.com ir interneta vietne, kurā vari lejupielādēt sev vēlamo grāmatu bez maksas un to lasīt savā telefonā vai citā ierīcē. Tās pieejamas fb2 failā, tāpēc tā atvēršanai būs nepieciešama attiecīga programma - FictionBook Editor, Any2FB2, Fb2toany, CoolReader2, latviešu teksta apstrādei izveidotā programma “Tilde“ vai cita. Tiklīdz izvēlētā programma ir lejupielādēta un aktivizēta, varēsi lasīt jebkuru no Egramatas.com esošajām grāmatām. Jāatzīmē, ka vairākos viedtālruņos ir pieejama fb2 failu atvēršanas programma.

Interneta vietne Gramataselektroniski.blogspot.com

Līdzīgi kā Egramatas.com, arī Gramataselektroniski.blogspot.com ļauj piekļūt un izlasīt visdažādākās elektroniskās grāmatas, izmantojot fb2 failus vai citas lejupielādes funkcijas. Šeit ir viegli pārskatāmas kategorijas un meklētājs, kas ļaus nepieciešamo grāmatu atrast ātrāk, ja, protams, tāda šajā vietnē ir ievietota.

Mājas lapa Las.am

Las.am mājas lapa piedāvā grāmatas iegādāties, bet tajā ir pieejamas arī daudzas bezmaksas grāmatas, kuras vari ielikt grozā un “iegādāties”. Izmanto filtru “Bezmaksas”, lai uzzinātu, kādas tieši grāmatas ir pieejamas neko nemaksājot. Šajā sarakstā atradīsi vairākas latviešu literatūras klasikas darbus, piemēram, “Mērnieku laikus”, “Lāčplēsi”, “Staburaga bērnus”, “Kalpa zēna vasara”, “Velniņus”, “Dullo Dauku” un citus darbus.

Fiziskas grāmatas vari iegādāties grāmatnīcu interneta veikalos.


Un protams gaidīsim Jūs bibliotēkā, lai izmantot iespēju pačaukstināt ar vēl nelasītas grāmatās aizraujošam lapiņām un iedziļināties literatūras pasaulē.   


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru