Ezernieku pagasta bibliotēka

Kontaktinformācija:
Pagastmāja, Ezernieki, Ezernieku pag.,
Krāslavas nov., LV 5692,
Tālr.: 65653127
e-pasts: bibl.ezernieki@kraslava.lv
Vadītāja Nataļja Šestakova


2013. gada 25. febr.

Veltas Kalniņas piemiņai

Avots:
Ezerzeme - 22. februāris 2013

Ezernieku pagasta tautas bibliotēka sadarbībā ar Ezernieku vidusskolu šoruden plāno rīkot atceres pasākumu izcilajai pedagoģei un deju skolotājai Veltai Kalniņai, kura aizgāja mūžībā 2007. gada rudenī, skolas laikam sākoties. Par dzīvē gūtajiem panākumiem šodien viņai ir pateicīgi simtiem un simtiem pieaugušo.

Pēc sevis Velta Kalniņa atstāja bagātīgu un savā ziņā unikālu fotoarhīvu, kuru Veltas brāļa Teodora Kalniņa meita Iveta Krapāne nodeva Ezernieku tautas bibliotēkas rīcībā. Bibliotekāre Lidija Igaune sākotnēji gribēja šo ziņu paturēt noslēpumā kā pārsteigumu atceres pasākuma dalībniekiem, tomēr pēc žurnālista lūguma piekrita savlaicīgi informēt sabiedrību, ka bibliotēkā pieejams šāds vēsturisks materiāls.

“Izmantojot izdevību, gribu pateikt lielu paldies Ivetai Krapānei par šo dāvinājumu bibliotēkas novadpētniecības arhīvam un aicinu ikvienu Veltas Kalniņas bijušo skolēnu, citus interesentus šajā laika posmā līdz rudenim apmeklēt Ezerniekus, iegriezties bibliotēkā, iepazīsies ar šo materiālu, kas noteikti palīdzēs atsaukt atmiņā daudzus interesantus brīžus, lai pēc tam, apmeklējot skolotājai veltītu atceres pasākumu rudenī, padalītos savās atmiņās. Varbūt Veltas Kalniņas kāda bijušā skolēna rīcībā arī ir saglabājušies dokumentāli materiāli par to interesanto laika posmu, kas saistās ar šo izcilo skolotāju, kura savu vairāk nekā pusgadsimta ilgo darba mūžu pilnībā veltījusi mūsu novada bērnu un jauniešu izglītošanai. Būtu ļoti pateicīga, ja mēs varētu ar tiem savlaicīgi iepazīties, gatavojot atceres pasākumu, kura konkrētais norises laiks tiks izziņots tuvāk rudenim.”

Juris ROGA

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru