Ezernieku pagasta bibliotēka

Kontaktinformācija:
Pagastmāja, Ezernieki, Ezernieku pag.,
Krāslavas nov., LV 5692,
Tālr.: 65653127
e-pasts: bibl.ezernieki@kraslava.lv
Vadītāja Nataļja Šestakova


2011. gada 22. sept.

Pēdējā fāze - izstādes rīkošana

Publicēts:
Ezerzeme - 20. septembris 2011

Jau rakstījām, ka Ezernieku pagasta bibliotēkā realizēts projekts “Apmācību programmas līderiem un inovatoriem” un pilotakcija “3i - ieraugi, iekadrē, ievieto”, kuras mērķis - iesaistīt pagasta iedzīvotājus vietējo notikumu, pasākumu, dabas ainavu atspoguļošanā. Pilotakcijas darbu izstāde Ezernieku pagasta bibliotēkā tika atklāta novembra vidū.
Sadarbībā ar Ukrainas fotomākslinieku savienības biedru, fotomākslinieku Anatolu Kauškali, vasarā tika organizēts apmācību kurss, lai iedzīvotājiem sniegtu pamatzināšanas fotogrāfijā un radītu priekšnoteikumus kvalitatīvākai foto izstādei. Savus darbus izstādei varēja iesniegt līdz pat šai dienai, tagad ir sācies nākamais — izstādes sagatavošanas posms.

Notiks iesniegto fotoattēlu vērtēšana, atlasīšana un kopēšana uz fotopapīra, ievietošana rāmīšos un izvietošana izstādes telpā. Pārdomāti izvēloties tirgotāju, izdevās iegādāties 37 kvalitatīvus rāmīšus fotogrāfijām, iepriekš plānoto 30 vietā. Šo pirkumu finansēja pašvaldība, kura nolēma atbalstīt savus iedzīvotājus. Pagaidām gan nav zināms, cik liela būs izstāde, jo fotomākslinieks A. Kauškalis izstādes potenciālajiem dalībniekiem latiņu uzcēlis augstāk par fotoamatiera līmeni. Ezernieku pagasta tautas bibliotēkas vadītāja Lidija Igaune atzīst, ka ne pati, ne kursu dalībnieki nebija gaidījuši tik augstas prasības, bet tās ir pieņēmuši un sapratuši, ka vienmēr jātiecas uz labāku rezultātu. Laika izstādes izveidošanai atlicis ļoti maz, tomēr pāris dienas vēl pastāv iespēja, ka kādu ļoti veiksmīgu fotoattēlu komisija varbūt pieņems izskatīšanai arī ar nelielu nokavēšanos. Jāatzīmē, ka ar visiem autoriem tiek slēgta oficiāla vienošanās par viņu darbu izmantošanu. Šobrīd tiek meklēti arī sponsori, kas ar savu ieguldījumu palīdzētu sumināt izstādes dalībniekus.

Uz izstādes atklāšanu tiek gaidīti ciemiņi gan no Rīgas, gan no ASV Montersona centra. Pērnā gada novembrī apmācību nolūkā ASV ciemojās divpadsmit Latvijas bibliotekāres, tostarp arī Lidija Igaune. Apmācību rezultātā ir paredzēta bibliotēku inovatīvo ideju ieviešana dzīvē projektu veidā, tam piesaistot Bila un Melindas Geitsu fonda finansējumu.

Juris ROGA

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru