Ezernieku pagasta bibliotēka

Kontaktinformācija:
Pagastmāja, Ezernieki, Ezernieku pag.,
Krāslavas nov., LV 5692,
Tālr.: 65653127
e-pasts: bibl.ezernieki@kraslava.lv
Vadītāja Nataļja Šestakova


2010. gada 28. febr.

Ir ko redzēt!

Avots: Ezerzeme
12. janvāris 2010, 15:51


Īsi pirms Ziemassvētkiem Ezernieku tautas bibliotēkā tika atklāta novadnieces, mākslinieces-meistares Valentīnas Piļkas (Poloskovas) gleznu un keramikas izstrādājumu izstāde, kurā apskatāmi vairāki desmiti interesantu un aizraujošu mākslas darbu.

Pirmajās dienās pēc izstādes atklāšanas Valentīnas kundze nāca uz bibliotēku un visiem interesentiem stāstīja gan par izstādes eksponātiem, gan par sevi un savu daiļradi. Katrs mākslinieces keramikas izstrādājums ir milzīgs roku darbs, lipinot no sākuma līdz galam. Aprakstīt šo skaistumu nav iespējams, vajag redzēt. Tas pats sakāms par gleznām eļļas tehnikā un akvareļiem. Dominē dabas skati, puķes, bet visvairāk gleznās pārsteidz austrumu motīvi.

Lai gan māksliniece ir vietējā iedzīvotāja, daudziem izstādes apmeklētājiem bijis liels pārsteigums uzzināt, kas par talantu dzīvo šeit pat līdzās. Iespējams, izbrīnu veicinājis fakts, ka Valentīnai šī ir pirmā gleznu un keramikas izstrādājumu izstāde šaipusē. Mākslas darbi ir apskatāmi katru darba dienu Ezernieku bibliotēkas darba laikā no plkst. 14. līdz plkst. 18 vēl vismaz pāris mēnešus. Pēc izstādes eksponātu aplūkošanas ir iespēja atstāt savu vērtējumu vai novēlējumu māksliniecei speciāli šim mērķim ierīkotajā atsauksmju grāmatā, kur šādu ierakstu jau netrūkst.

Juris ROGA

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru